header CCDG

Scoala Gimnaziala "Bogdan Voda", Radauti, Activitati, Februarie 2016

 
 
„DEȘEURILE ALIMENTARE NU NE REPREZINTĂ! CE FACEM CU ELE?”
 
Activitatea desfășurată în data de 3 februarie 2016, inclusă în planul cadru de acțiune al Proiectul European „Mănâncă responsabil”, a avut ca obiectiv principal:creșterea gradului de conștientizare privind necesitatea reducerii deşeurilor. Comitetul eco-școală, îndrumați de prof. coordonatori, au informat elevii, părinții și cadrele didactice ale școlii despre necesitatea reducerii cantității de deșeuri provenite din ambalaje alimentare (sau rezultate de la alte produse nealimentare) și au atras atenția asupra impactului negativ pentru mediul înconjurător produs de acumularea excesivă a gunoiului (care conține unele deșeuri care ar putea fi reciclate).
Activitatea a fost organizată sub forma unui concurs între clase, și va fi inclusă în Concursul școlii „Clasa verde”, iar diplomele și premiile pentru clasele mai active se vor acorda la serbarea de sfârșit de an școlar.
Rezultatele așteptate cu privire la reducerea cantității de ambalaje se vor vedea în timp, deoarece formarea unui comportament ecologic este un proces de durată, ce se realizează prin educarea copiilor de la vârste cât mai mici, aceștia fiind adulții de mâine.
Căteva impresii colectate pentru jurnalul activității:
„Reciclarea deseurilor trebuie să devină un obicei pentru fiecare dintre noi.”(elev);
„Prin exemplul fiecăruia dintre noi, putem să schimbăm ceva.” (părinte)
„Impreună școală, familie, comunitate putem face lucruri frumoase pentru natură.”(bunic)
„Educarea copiilor de mici, privind protejarea mediului înconjurător, se impune din ce în ce mai mult, și poate fi realizată de către școală și familie. Rămâne în grija autorităților să asigure condiții pentru un management eficient al deșeurilor.”(cadru didactic).
Coordonatori ai proiectului Mănâncă responsabil,
Prof. Cornelia Hatnean și Radu Munteanu
 
 
ccdg0360
 
ccdg0361
 
ccdg0362

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....