header CCDG

Scoala Gimnaziala Ipotesti, Activitati, Februarie 2016

 
ACTIVITATEA ,,MĂNÂNC RESPONSABIL!”
 
MOTTO:“Oamenii se roagă zeilor să le dea sănătate, fără să ştie că stă în puterea lor s-o menţină şi că luptând împotriva ei prin lipsa de măsură, o trădează prin goana lor după plăceri”. (Democrit)
În ultimii ani factorii care ne influenţează sănătatea sunt din ce în ce mai nocivi şi mai agresivi. Dacă poluarea ne afectează sănătatea cu sau fără voia noastră, alimentaţia nesănătoasă, indiferenţa faţă de artă, sedentarismul ţin de noi înşine, de educaţia primită. În acest context un grup de cadre didactice şi elevi de la Școala Gimnazială Ipotești, Suceava, organizează activităţi educative pentru o sănătate mai bună în cadrul proiectului ,,Stil de viaţă sănătos”.
Am propus această activitate, deoarece elevii vor părăsi băncile şcolii şi vor fi puşi în situaţia de a se descurca singuri, de a-şi procura bunurile de consum, inclusiv alimentele; de aceea am considerat că este absolut necesar ca ei să cunoască criteriile de selectare a unui produs alimentar, de a-şi forma atitudini pozitive faţă de artă şi de a adopta un comportament sănătos privind mişcarea zilnică susţinută.
Activitatea propusă va contribui astfel la formarea unei generaţii tinere de consumatori, capabilă să adopte un stil de viaţă sănătos.
Activitatea are ca scop formarea/consolidarea deprinderilor de alimentaţie sănătoasă şi este structurată pe trei componente:
●participarea elevilor în cadrul unui concurs(anagrame,jocuri didactice) privind importanţa alimentaţiei sănătoase;
●realizarea de către echipele participante la proiect a unor desene/postere/colaje,mascote, creații literare proprii, respectând tematica activităţii;
●expoziţie culinară – prezentare/concurs/atelier – cel mai sănătos/bio preparat culinar.
 
ccdg0364
 
ccdg0365
 
ccdg0366
 
ccdg0367
 
ccdg0368
 
ccdg0369
 
ccdg0371
 
ccdg0372
 
 
ccdg0373
 
 
 
 
 
 
 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....