„ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAŢIEI SĂNĂTOASE”
SCOPUL: - conștientizarea importanței alimentației sănătoase pentru organismul uman;
- formarea unui stil de viață sănătos, bazat pe consumul de produse naturale.
OBIECTIVELE: - dezvoltarea abilităţilor de selectare a informației;
- formarea si dezvoltarea de abilități practice de preparare a nectarurilor de fructe și legume proaspete și sănătoase;
- constientizarea legăturii dintre alimentația noastră și boli; identificarea alimentelor care ajută organismul să se vindece;
- formarea abilităților de prezentare a produselor realizate, precum și de evaluare și autoevaluare;
- formarea capacităţii de lucru în echipă.
GRUP ȚINTĂ: elevii clasei a VI-a A;
DATA ȘI LOCUL DESFĂȘURĂRII: 16.10.2017, sala de clasă
RESURSE:
Umane: profesor diriginte Stanef Maria
Materiale: - fructe, legume, storcător de fructe; carton, hârtie, lipici, carioci, markere, fișe de lucru,
chestionare, laptop, videoproiector.
DESFĂȘURAREA ACTIVITĂȚII:
-
prezentarea unui material PPT despre principalele grupe de alimente, despre nutrimente și rolul
lor în organism;
-
discuție pe marginea informațiilor prezentate;
-
prepararea unor sucuri de fructe și legume și precizarea nutrimentelor pe care le conțin;
-
distribuirea unor fișe despre vitamine și rolul lor în organism și selectarea unor informații în
vederea realizării unor planșe;
-
ateliere de lucru: realizarea unor planșe despre cele mai importante vitamine;
-
prezentarea produselor finale;
-
completarea unui chestionar de evaluare a activității.
EVALUARE:
- fotografii;
- produse finale;
- chestionar;
- autoevaluare.