header CCDG

Colegiul Tehnic „Petru Musat", Suceava, „Ziua mondiala a alimentatiei”, Octombrie 2017

ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI

„Sănătatea nu este totul. Dar, fără sănătate, totul nu înseamnă nimic” -Patrick Holford

Atelier de lucru

Vreau să mănânc sănătos, cu ce să încep?

La Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Suceava, în săptămâna 16 – 20 octombrie 2017, s-au derulat activități sub genericul „Vreau să mănânc sănătos, cu ce să încep?” pentru marcarea Zilei Mondiale a Alimentației, sub coordonarea prof. Cărnăreasa Ionela Luminița și prof. Tudurean Liliana.

Scopul acțiunii a fost acela de a face cunoscute problemele sectorului alimentar și de a spori solidaritatea cu sectorul agriculturii, punând bazele unor politici de acțiune comune, încercând să conștientizăm importanța susținerii agriculturii autohtone.

Tema „Vreau să mănânc sănătos, cu ce să încep?” a plecat de la ideea unor „principii de agricultură sănătoasă, responsabilă, care duc la o alimentație sănătoasă”. Activitatea a debutat cu o vizită în Piața Centrală Suceava, unde elevii au investigat locul de proveniență al produselor expuse și au achiziționat fructele și legumele, de la producători locali, necesare desfășurării următoarelor activități prin atelierele de lucru.

Elevii au fost invitați, în cadrul atelierelor de lucru, să prezinte importanța fructelor și legumelor în cadrul alimentației. De asemenea, au fost încurajați să adopte o atitudine de reducere a risipei alimentare prin utilizarea aproape în integralitate a materiei prime pe care o au la îndemână și găsirea unor soluții pentru folosirea cu creativitate a deșeurilor care, de cele mai multe ori sunt aruncate.

La finalul activității s-a organizat o expoziție cu produsele realizate.

Profesor coordonator: Niculina Ciosnar

ccdg0366

 

ccdg0367

 

ccdg0368

 

ccdg0369

 

ccdg0370

 

ccdg0371

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....