Scoala Gimnaziala “Tudor Vladimirescu”- structura Scoala Gimnaziala Nr. 2 Pitesti, Activitate de lansare, Octombrie 2017

 

TÂRG CU PRODUSE TRADIŢIONALE LOCALE ŞI DE SEZON”

Activitatea, desfăşurată pe 26 octombrie 2017, a debutat prin prezentarea programului „Mănâncă responsabil” , a rezultatelor obţinute în cadrul proiectului, în anii anteriori şi a ceea ce ne propunem pentru al treilea an de proiect.

Elevii din comitetul Eco s-au jucat de-a procurorii şi avocaţii apărării într-un joc de rol „Banana versus Fructe locale”, aducând argumente contra, respectiv pro consumului de banane sau consumului de fructe locale. Verdictul a fost dat de auditoriu, care a înclinat balanţa spre consumul de fructe locale, dar a admis că poate exista un echilibru între acesta şi consumul de banane. Apoi, eco – şefii au participat la un interviu ce va constitui subiectul emisiunii Şcoala Ta, din această săptămână, la postul local, Absolut TV, unde au vorbit despre rolurile lor în cadrul proiectului.

Copiii, părinţii şi cadrele didactice s-au întrecut în idei şi moduri de prezentare a produselor, realizând standuri minunate, cu bunătăţi după reţete tradiţionale, sau chiar aduse din cămările bunicilor. Diversitatea produselor expuse la standul fiecărei clase, de la grupele de grădiniţă până la clasa a VIII-a, a atras mulţi vizitatori, care şi-au făcut provizii pentru sezonul rece: varietăţi de zacuscă, murături, siropuri, dulceţuri, compoturi, nuci, alune, miere, mere etc. Vedetele acestei ediţii au fost dulceaţa de rubarbă, siropul de mentă, frigăruile cu fructe, merele caramelizate. Alături de standurile copiilor s-au regăsit şi standurile invitaţilor – producători locali şi o asociaţie a părinţilor copiilor cu autism ACVIA, voluntari- studenţi la “Terapie Ocupaţională” din cadrul Universităţii din Piteşti, alături de profesorii lor.

Evenimentul a fost mediatizat de ZAG ziarulargeşenilor.ro, Antena 1 Piteşti, Argeş TV, Absolut TV.

Pentru mai multe detalii accesaţi pagina de facebook a şcolii: www.facebook.com/Scoala-8-Pitesti

 ccdg0096

ccdg0097

ccdg0098

ccdg0099

ccdg0100

ccdg0101

ccdg0102

ccdg0103

ccdg0104

separa 

sigla FEE
 separa

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

facebook: click aici....

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....

Please publish modules in offcanvas position.