header CCDG

Scoala Gimnaziala "Bogdan Voda", Campulung Moldovenesc, Activitati, Noiembrie 2017

LA SFAT CU BADEA IOAN BUCOVINEANUL

 

Astăzi,  eco-bogdăneii au aşezat atitudinea responsabilă la reverul membrilor comunității.

Activitatea finanțată în cadrul Proiectului MR a avut o însemnătate aparte,  deoarece,  în mijlocul elevilor a ajuns,  prin oglinda timpului,  Badea Ioan Bucovineanul,  a cărui fermă s-a aflat,  acum 100 de ani,  pe pământul şcolii. Dacă in primii doi ani de proiect elevii l-au cunoscut doar prin intermediul scrisorilor,  astăzi au avut bucuria si onoarea de a sta la taifas cu fermierul,  un taifas în care au fost atât de multe de spus şi de arătat.  In prima parte a activității,  echipe de elevi, împreună cu părinți,  dascăli şi parteneri de proiect, administrație locală, agenți economici, au ales produse de la furnizorii locali, au gătit acasă, la şcoală,  în microfabricile producătorilor,  în bucătariile restaurantelor care au ales să promoveze alimentația responsabilă, utilizând toate cunoștințele valoroase acumulate în cei aproape 3 ani de proiect.
In a doua parte au organizat un târg al alimentației responsabile,  prezentându-şi produsele şi explicând de ce au ales anumite ingrediente  (produse de sezon,  ingrediente şi materie primă autohtonă,  cu minim de km, minim ambalaj,  0 risipă alimentară, consum redus de energie şi apă pentru preparare,  armonie cu natura), totul sub atenta supraveghere a fermierului care le-a transmis,  de-a lungul timpului,  învățături valoroase.
In a treia parte a activității,  elevii,  părinții,  dascălii prezenți au diseminat,  din nou in echipe,  activitatea si rezultatele Proiectului MR la nivelul întregii şcoli şi comunității! 
 
Prof. Nicoleta Bogoş 
 
ccdg0340
ccdg0341
ccdg0342
ccdg0344
ccdg0346
ccdg0347
ccdg0348
ccdg0349
ccdg0350
 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....