Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Piatra-Neamt, „Retete de la bunica”, Noiembrie 2017

REȚETE DE LA BUNICA

În data de 15.11. 2017, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, a avut loc activitatea „Rețete de la bunica–Prepararea de produse utilizând reţete tradiţionale, realizarea unei expoziţii cu aceste produse și degustarea lor în cadrul proiectului „Mănâncă responsabil”, aflat în cel de-al treile an de implementare.

 

Activitatea s-a adresat elevilor claselor de liceu zi și elevilor claselor de învățământ profesional ale Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Piatra-Neamț.

Activitatea a avut ca obiective:

1. Organizarea și desfășurarea evenimentului de lansare.

2. Informarea participanților cu privire la scopul, obiectivele și beneficiile Proiectului Mănâncă Responsabil pentru elevi, profesori și părinți.

Actități derulate:

  1. Elevii au procurat materiile prime necesare preparării produselor tradiționale: fructe, făină, ulei, zahar,brânză de vaci, arome alimentare.

  2. Sub îndrumarea profesorilor de specialitate, elevii de la calificarea profesională Brutar-patiser-preparator produse făinoase au preparart produsele alimentare tradiţionale - plăcinte cu mere, plăcinte cu brânză.

  3. S-a realizat o expoziţie cu produse alimentare tradiţionale realizate de elevi în laboratoarele de patiserie ale școlii.

  4. Participanții au fost informați cu privire la scopul, obiectivele și beneficiile Proiectului Mănâncă Responsabil.

  5. Participanții au degustat produselr tradiționale preparate de elevi.

  6. În încheierea activității, Ansamblul folcloric „Toporașul” al Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu” a susținut un program de cântece și jocuri populare .

Activitatea desfășurată în cadrul Proiectului Mănâncă responsabil! a avut un puternic impact asupra elevilor, profesorilor și părinților prin creşterea gradului de conştientizare privind alimentaţia.

A fost un exemplu de bună practică contribuind la promovarea unor comportamente alimentare responsabile, adecvate sănătăţii fizice şi psihice a elevilor, profesorilor și părinților.

Profesor coordonator: Mariana Paleu și Emilia Lupei

ccdg0486

 

ccdg0487

 

ccdg0488

 

ccdg0489

 

ccdg0490

 

ccdg0491

 

ccdg0492

 

ccdg0493

 

ccdg0494

Ziua Verde a Eco-Scolilor din Romania

ANUNT ZIUA VERDE 2018 site

Plantați un copăcel de ZIUA VERDE A ECO-ȘCOLILOR DIN ROMÂNIA - 29.10.2024, la orele 12:00! În acest mod veți participa la ZIUA DE ACȚIUNE A VOLUNTARILOR CCDG, iar copiii / elevii vor înțelege importanța implicării directe în dezvoltarea spațiilor verzi de care avem atâta nevoie. Succes în activitatea dumneavoastră de apărători ai mediului!

separa 

sigla FEE
 separa

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

facebook: click aici....

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....

Please publish modules in offcanvas position.