REȚETE DE LA BUNICA
În data de 15.11. 2017, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, a avut loc activitatea „Rețete de la bunica–Prepararea de produse utilizând reţete tradiţionale, realizarea unei expoziţii cu aceste produse și degustarea lor” în cadrul proiectului „Mănâncă responsabil”, aflat în cel de-al treile an de implementare.
Activitatea s-a adresat elevilor claselor de liceu zi și elevilor claselor de învățământ profesional ale Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Piatra-Neamț.
Activitatea a avut ca obiective:
1. Organizarea și desfășurarea evenimentului de lansare.
2. Informarea participanților cu privire la scopul, obiectivele și beneficiile Proiectului Mănâncă Responsabil pentru elevi, profesori și părinți.
-
Elevii au procurat materiile prime necesare preparării produselor tradiționale: fructe, făină, ulei, zahar,brânză de vaci, arome alimentare.
-
Sub îndrumarea profesorilor de specialitate, elevii de la calificarea profesională Brutar-patiser-preparator produse făinoase au preparart produsele alimentare tradiţionale - plăcinte cu mere, plăcinte cu brânză.
-
S-a realizat o expoziţie cu produse alimentare tradiţionale realizate de elevi în laboratoarele de patiserie ale școlii.
-
Participanții au fost informați cu privire la scopul, obiectivele și beneficiile Proiectului Mănâncă Responsabil.
-
Participanții au degustat produselr tradiționale preparate de elevi.
-
În încheierea activității, Ansamblul folcloric „Toporașul” al Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu” a susținut un program de cântece și jocuri populare .
Activitatea desfășurată în cadrul Proiectului Mănâncă responsabil! a avut un puternic impact asupra elevilor, profesorilor și părinților prin creşterea gradului de conştientizare privind alimentaţia.
A fost un exemplu de bună practică contribuind la promovarea unor comportamente alimentare responsabile, adecvate sănătăţii fizice şi psihice a elevilor, profesorilor și părinților.
Profesor coordonator: Mariana Paleu și Emilia Lupei