header CCDG

Gradinita "Nicolae Romanescu", Craiova, Activitati, Noiembrie 2017

PETRECERE ÎN GRĂDINĂ

Grădinița ,,Nicolae Romanescu,, a sărbătorit dărnicia pământului și hărnicia omului și a organizat o ,,petrecere în grădină,,. Acțiunea a avut ca scop mediatizarea rezultatelor obținute în cadru proiectului,,Mănâncă Responsabil,,, în anul anterior și comunicarea unor direcții noi pentru un consum responsabil de alimente. Proiectul nostru își propune, în același timp, să promoveze comportamente și exemple de activități pentru un consum responsabil și să implice cât mai multe persoane în acțiunile din grădiniță și din familie, pentru un consum responsabil de alimente. Este convocată toată suflarea grădiniței, iar implicarea a fost exemplară.

 

În partea de promovare a proiectului participanții primesc informații, printr-un afișaj de manieră eficientă(simbolurile proiectului,eco-cod, CCRA, postere cu poze din acțiunile derulate în anul anterior, mesaje mobilizatoare). Se organizează o expoziție cu conserve din fructe și legume, realizate de părinți, însoțite de rețete, și coșuri cu fructe și legume de sezon. Copiii, costumați în fructe și legume, împreună cu părinții și invitații, au participat la prezentarea proiectului și la intervențiile invitaților, apoi au format un lanț uman. Fiecare copil a primit un balon pe care era inscripționat un mesaj, iar la plecare au ales din coșuri fructe sau legume, iar adulții au primit un magnet pentru bucătăria de acasă, cu sigla proiectului. Conservele aduse au fost expuse, cu rețetele atașate, în holul grădiniței, iar la sfârșitul acțiunii posesorii au participat la tombolă și au plecat acasă cu alt produs.

Toți au fost interesați și au acceptat că tema ,,consumului responsabil,, de alimente poate și trebuie să fie o temă de reflecție, iar copiii au fost emoționați să-și știe părinții aproape.

ccdg0594

ccdg0595

ccdg0596

ccdg0597

ccdg0598

ccdg0599

ccdg0600

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....