header CCDG

Scoala Gimanziala ”Constantin Gh. Marinescu” Galati, Activitati, Noiembrie 2017

 

 

TÂRGUL : ”TOAMNA ÎN... BUCATE ”

Scopul: Creșterea implicării civice a elevilor, părinților și cadrelor didactice prin participarea directă la activități privind consumul responsabil de alimente

 

Data la care a fost organizată acţiunea: 24 noiembrie 2017 / 27 noiembrie 2017

Au participat: Reprezentați ai: Primăriei, Consiliului Local, ISJ Galați, APM Galati, CCD Galați, D-le Director ale Scolilor Gimnaziale ”Stefan cel Mare”și a Scolii Gimnaziale nr. 22, Medici nutritionști, reprezentanți ai Comitetului de Părinți pe Școala, Presa : 3 - Ziarul Realitatea, Tv Galați, reprezentanti ai producătorilor locali, colegii învățători, diriginți și profesori din școală, părinți și 1 învățător cu toată clasa de la Colegiul Național ”Costache Negri”.

Descrierea activităţii: (scurta descriere: cum s-a derulat)

Activitatea s-a desfășurat pe data de 24 noiembrie 2017 , la Biblioteca ”V. A. Urechia”. Invitații au fost întâmpinați de către elevi cu colac și sare.

Coordonatorul proiectului a prezentat un scurt material power point despre scopul, obiectivele, activitățile proiectului ”Mănâncă Responsabil!” şi condiţiile unui consum responsabil de alimente.

A avut loc o paradă a ”Eco-pălăriilor” realizate de către elevi și o prezentare a eco - manierelor. Participanților li s-au înmânat mesaje legate de scopul proiectului.

Invitații au împărtășit participanților impresii privind activitatea desfășurată.

Luni, 27 noiembrie 2017, a urmat inaugurarea târgului de produse de sezon, în școală, unde a avut loc parada ”Eco-pălăriilor” realizate de către elevi și prezentarea eco - manierelor și apoi au fost puse în vânzare, compoturi, dulcețuri, zacusca, fructe de sezon, mâncaruri tradiționale și plăcinte de casă etc.

Prețurile la produse au fost modice și banii strânși vor fi folosiți pentru donații pentru acei copii pentru care viața nu a fost foarte generoasă și pentru dotarea școlii cu cele necesare continuării proiectelor eco.

Pentru implicarea de care au dat dovadă, la sfârşitul activităţii participanții au fost recompensaţi cu diplome, fructe, prăjituri și plăcinte realizate în casă.

Rezultate obţinute:

Am realizat prin intermediul târgului, creerea un cadru adecvat în care elevii au putut promova și comercializa produsele alimentare de sezon și specifice zonei iar, comunitatea şcolară a devenit mai unită prin faptul că realizarea acestui proiect a presupus colaborarea membrilor ei.

Intocmit de prof. coordonator: FLORESCU AURELIA

ccdg0645

ccdg0646

ccdg0647

ccdg0648

ccdg0649

ccdg0651

ccdg0652

ccdg0653

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....