TÂRGUL : ”TOAMNA ÎN... BUCATE ”
Scopul: Creșterea implicării civice a elevilor, părinților și cadrelor didactice prin participarea directă la activități privind consumul responsabil de alimente
Data la care a fost organizată acţiunea: 24 noiembrie 2017 / 27 noiembrie 2017
Au participat: Reprezentați ai: Primăriei, Consiliului Local, ISJ Galați, APM Galati, CCD Galați, D-le Director ale Scolilor Gimnaziale ”Stefan cel Mare”și a Scolii Gimnaziale nr. 22, Medici nutritionști, reprezentanți ai Comitetului de Părinți pe Școala, Presa : 3 - Ziarul Realitatea, Tv Galați, reprezentanti ai producătorilor locali, colegii învățători, diriginți și profesori din școală, părinți și 1 învățător cu toată clasa de la Colegiul Național ”Costache Negri”.
Descrierea activităţii: (scurta descriere: cum s-a derulat)
Activitatea s-a desfășurat pe data de 24 noiembrie 2017 , la Biblioteca ”V. A. Urechia”. Invitații au fost întâmpinați de către elevi cu colac și sare.
Coordonatorul proiectului a prezentat un scurt material power point despre scopul, obiectivele, activitățile proiectului ”Mănâncă Responsabil!” şi condiţiile unui consum responsabil de alimente.
A avut loc o paradă a ”Eco-pălăriilor” realizate de către elevi și o prezentare a eco - manierelor. Participanților li s-au înmânat mesaje legate de scopul proiectului.
Invitații au împărtășit participanților impresii privind activitatea desfășurată.
Luni, 27 noiembrie 2017, a urmat inaugurarea târgului de produse de sezon, în școală, unde a avut loc parada ”Eco-pălăriilor” realizate de către elevi și prezentarea eco - manierelor și apoi au fost puse în vânzare, compoturi, dulcețuri, zacusca, fructe de sezon, mâncaruri tradiționale și plăcinte de casă etc.
Prețurile la produse au fost modice și banii strânși vor fi folosiți pentru donații pentru acei copii pentru care viața nu a fost foarte generoasă și pentru dotarea școlii cu cele necesare continuării proiectelor eco.
Pentru implicarea de care au dat dovadă, la sfârşitul activităţii participanții au fost recompensaţi cu diplome, fructe, prăjituri și plăcinte realizate în casă.
Rezultate obţinute:
Am realizat prin intermediul târgului, creerea un cadru adecvat în care elevii au putut promova și comercializa produsele alimentare de sezon și specifice zonei iar, comunitatea şcolară a devenit mai unită prin faptul că realizarea acestui proiect a presupus colaborarea membrilor ei.
Intocmit de prof. coordonator: FLORESCU AURELIA