header CCDG

Scoala Gimnaziala "Regina Elisabeta", Radauti, Activitati, Decembrie 2017

 

FESTIVALUL FRUCTELOR DE TOAMNĂ”

 

Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” a organizat vineri, 24 noiembrie, „Festivalul fructelor de toamnă”, în cadrul proiectului european „Mănâncă responsabil!”.

Scopul principal al activității a fost conștientizarea în rândul participanților a importanței unei alimentații sănătoase și responsabile. S-a urmărit promovarea produselor alimentare locale și de sezon, de aceea s-a decis folosirea fructelor de toamnă din producția internă, în scopul promovării comerțului echitabil și agriculturii sustenabile.

 

Obiectivele au vizat:

-Implicarea tuturor elevilor școlii în activitățile propuse

-Sensibilizarea populației față de importanța unei alimentații responsabile

- Schimbarea în bine a obiceiurilor alimentare în rândul participanților direcți și indirecți la proiect

Încă de la începutul săptămânii elevii școlii distribuit în rândul comunității locale fluturași publicitari, anunțând evenimentul. Au beneficiat de sprijinul părinților, atât prin implicare directă în activități cât și indirect, prin prepararea unor produse tradiționale oferite spre degustare.

Activitatea s-a derulat pe mai multe planuri: pentru început, cei mai mici ( preșcolarii și elevii din ciclul primar) au modelat și decorat fructe, discutând despre forme și culori; mai apoi au ieșit în holul central unde au sărbătorit bogăția toamnei participând la o expoziție a fructelor de toamnă; în final, întorși în clase, au transformat fructele în salate, sucuri sau gustări delicioase.

Elevii de la gimaziu, au discutat despre rolul fructelor în alimentația zilnică , dar și despre amprenta ecologică –măsurarea impactului unei populații asupra mediului. Au ieșit apoi în curtea școlii unde au organizat „Festivalul fructelor de toamnă”, prilej de a consuma fructe împreună, fie în stare proaspătă, fie sub formă de sucuri naturale.

Activitatea a fost o reușită, atât datorită numărului mare de participanți, cât mai ales impactului pe care l-a avut în rândul comunității școlare și al părinților. „Mănâncă responsabil!”nu e doar un proiect, e un obiectiv pe care elevii școlii asumat deja de 3 ani și la care nu vor renunța niciodată.

 

ccdg0660

ccdg0661

ccdg0659

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....