header CCDG

Colegiul Tehnic "Petru Musat", Suceava, Activitate, Noiembrie 2017

 

 

CHIMISMUL ŞI ENERGIA PRODUSELOR AGROALIMENTARE PENTRU SĂNĂTATEA ORGANISMULUI”

 

Joi, 9 noiembrie 2017 la Colegiul Tehnic Petru Muşat” Suceava, în cadrul proiectului ,,Mănâncă responsabil!” s-a desfășurat activitatea, la nivelul claselor a IX-a școală profesională, intitulată „Chimismul şi energia produselor agroalimentare pentru sănătatea organismului”

 

care a avut drept scop responsabilizarea elevilor privind beneficiile, pentru propria persoană și pentru mediu, consumului de legume şi fructe autohtone cât mai puţin chimizate.

Activitatea a urmărit implicarea conștientă a elevilor în dezbaterea pe tema consumului de produse agroalimentare din zona în care locuiesc, a efectului consumului de legume şi fructe asupra organismului, relația agricultură-mediu. În continuare elevii au pregăt şi consumat salate de legume şi salate de fructe din beciul și cămara proprie.

Se urmăreşte ca pe viitor să crească numărul elevilor care consumă legume şi fructe din propria gospodărie, aceștia să se implice efectiv în cultivarea de legume şi fructe acasă, și să fie direct interesați să consume cât mai multe produse agroalimentare din zona/regiunea unde locuiesc, atât pentru beneficiile lor nutritive cât și pentru beneficiile financiare ale fermierilor de pe plan local/zonal/regional ȘI NU ÎN ULTIMUL RÂND PENTRU BINELE MEDIULUI ÎN CARE TRĂIM.

 

ccdg0663

ccdg0665

ccdg0666

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....