header CCDG

Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu", Roman, Activitati, Decembrie 2017

 

CUM SĂ CITIM CORECT ETICHETELE PRODUSELOR!

Obiectivul activităţii: Conștientizarea elevilor privind importanţa citirii etichetelor produselor alimentare.

Eticheta nutriţională a produselor alimentare oferă informaţii esenţiale despre calitatea acestora.Iată cum înțelegem corect eticheta nutrițională!

 

Dacă urmăreşti să ai o alimentaţie echilibrată,este bine să-ţi creezi un obicei din a citi eticheta nutriţională. Mai mult,trebuie să te asiguri că înţelegi corect informaţiile citite,iar astfel vei face,cu siguranţă,cele mai potrivite şi responsabile alegeri alimentare.

Activitatea a avut loc în data de 22 noiembrie 2017 cu elevii clasei a V-a A.

Elevii au adus etichete de la diverse produse alimentare şi nu numai şi au învăţat cum să le citească şi să le interpreteze. Astfel orice alegere de produse alimentare va ţine cont, de acum încolo, de: valoarea energetică, cantitatea şi calitatea grăsimilor, conţinutul de sare, conţinutul de zahăr, prezenţa grăsimilor trans artificiale.

De asemenea consumul de fructe şi de legume; dacă acestea sunt cumpărate de la hipermarket-uri conţin o etichetă care ne arată dacă produsul respectiv este convenţional, bio sau modificat genetic.

Elevii au conştienţizat faptul că trebuie să-şi formeze deprinderea de a citi etichetele de la toate produsele achiziţionate.

Coordonator,

Prof. Emilia Ciomârtan

ccdg0680

ccdg0681

ccdg0682

ccdg0683

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....