header CCDG

Scoala Gimnaziala "Bogdan Voda", Radauti, Targul de Craciun in Bucovina, Decembrie 2017

TÂRGUL DE CRĂCIUN ÎN BUCOVINA

6 Decembrie o zi specială pentru fiecare dintre noi, a devenit o ocazie unică de a organiza activitatea proiectului Mănâncă responsabil, pentru cele trei unități școlare partenere (GPP Micul Prinț, Școala Gimnazială Bogdan Vodă și Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi) înscrise în acest proiect (aflat în anul al III-lea de derulare).

 

Activitatea fost structurată în două părți:

  1. Organizarea unui Târg de Crăciun în Bucovina- Școala Gimnazială Bogdan Vodă,

  2. Împodobirea Bradului Mănâncă responsabil- Primăria Municipiului Rădăuți.

Scopul activității a vizat: Orientarea tinerei generații către o alimentație cât mai sănătoasă și adoptarea unui comportament responsabil față de consumul de hrană.

Pregătită de sărbătoare, în pragul aniversării a 38 de ani de la înființare, Școala Gimnazială Bogdan Vodă a fost gazda Târgului de Crăciun în Bucovina. În holul central al școlii a fost realizată expoziția de preparate culinare, pregătite în gospodăriile proprii de către elevi, cadre didactice, părinți și bunici, fiecare contribuind într-o măsură mai mare sau mai mică, la gătirea lor.

Produsele expuse, ambalate și etichetate (chiar, cu sigla Proiectului Mănâncă responsabil) au oferit posibilitatea un schimb real de rețete, impresii și obiceiuri culinare, specifice Bucovinei.

La această activitate, au fost prezenți preșcolari, elevi, cadre didactice de la Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi și Grădinița Micul Prinț, conducerile unităților școlare, dar și elevi, cadre didactice, părinți de la școala organizatoare a Târgului de Crăciun (aproximativ 80 persoane prezente direct la activitate). Profesorii coordonatori ai Proiectului, de la cele trei unități școlare partenere, au subliniat importanța adoptării unui comportament adecvat față de un consum responsabil de hrană, atât pentru tineri, cât și pentru adulți, au prezentat succint progresele observabile prin derularea acestui proiect pe parcursul celor trei ani de derulare și au apreciat sprijinul acordat de conducerile celor trei școli. A urmat degustarea produselor tradiționale și aprecierea calității acestor produse de către invitați și de către toți elevii școlii.

În aceeazi zi, Primăria Municipiului Rădăuți a primit vizita elevilor și preșcolarilor (însoțiți de cadre didactice, părinți și conducerea unităților școlare) de la Grădinița cu Program Prelungit Micul Prinț, Școala Gimnazială Bogdan Vodă și de la Colegiul Eudoxiu Hurmuzachi. Aceștia au împodobit un brad cu decorațiuni confecționate manual, cu mesaje care promovează un stil alimentar bazat pe produse prospete, provenite de la producători locali, sub sloganul Mânâncă responsabil. Împodobirea Bradului Mănâncă responsabil s-a desfășurat sub acordul colindelor interpretate de preșcolarii de la GPP Micul Prinț și a corului Colegiului Național Eudoxiu Hurmuzachi, condus de domnul prof. Abălașei Laurian. La activitate au participat: 60 preșcolari, 80 elevi, 20 cadre didactice, 10 părinți și bunici și reprezentanți ai administrației publice și mass-mediei locale.

La manifestare a participat, alături de angajații Primăriei, domnul primar al municipiului, Nistor Tătar, care s-a arătat încântat de inițiativa unităților școlare și de buna colaborare între acestea și administația publică. Participanții au fost recompensați de către administrația publică locală cu dulciuri.

La cele două activități, lansate în cadrul Proiectului Mănâncă responsabil, au participat reprezentanți ai mass-mediei, care au popularizat aceste evenimente la televiziune și radio.

Impresii ale participanților:

* Activități frumoase și eficiente ce promovează un stil de viață sănătos.

* Am învățat să gătim corect hrana și să o consumăm responsabil.

* Acest proiect se adresează tuturor, nu numai tinerilor; decizia unei alimentații corecte și cât mai sănătoase, ne aparține.

* Este un proiect amplu, ce vizează formarea unor obiceiuri sănătoase, cu privire la consumul responsabil al hranei.

Au consemnat, prof. Cornelia și Liviu Hatnean

https://youtu.be/wFLqXCMd3v4

https://vivafm.ro/2017/12/06/o-noua-activitate-din-cadrul-proiectului-european-mananca-responsabil-la-radauti/

https://wordpress.com/post/ecoscoala5radauti.wordpress.com/1201

 ccdg0705

ccdg0706

ccdg0707

ccdg0708

ccdg0709

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....