header CCDG

Colegiul National ”Eudoxiu Hurmuzachi” Radauti

 

LECȚIE DIRIGINȚIE: MĂNÂNCĂ RESPONSABIL- MADE ÎN ROMÂNIA

Ca urmare a derulării proiectului European Mănâncă responsabil la Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi Rădăuți și a activității din data de 22 noiembrie 2017 (Training Mănâncă Responsabil în ora de diriginție), elevii din clasa a XI- a A împreună cu prof. diriginte Gabriela Coajă au propus realizarea unui ciclu de trei lecții de diriginție cu tema: Mănâncă Responsabil- made în România.

Având experiența participării la o activitate din cadrul proiectului Mănâncă Responsabil în anul școlar 2016/2017 elevii au propus proiectarea acestor lecții pregătind și prezentând mâncare preparată în gospodăriile proprii, din cele trei regiuni istorice ale României: Hrană din Moldova, Muntenia și Ardeal. Astfel miercuri, 6 decembrie 2017, la ora de diriginție s-a desfășurat o lecție de diriginție la clasa a XI-a A cu tema: Produse alimentare din Moldova.

Astfel, tinerele gospodinele/ foto 8, s-au pus pe treabă și la ora de dirigenție au adus bucate specifice din zona Moldova (pâine de casă/ foto 1, plăcinte poale-n brâu, prăjitură cu mere, cornulețe, chiroște cu dulceață, alivencă cu mere/ foto 2-7 și un apetisant platou traditional moldovenesc/ foto 8). S-au prezentat bucatele, apoi modul de preparare și s-a aplicat un exercițiu în care au discutat despre ”Sustenabilitatea alimentelor”.

La final mâncarea a fost degustată, apreciată și savurată/ foto 9-11.

Elevii și-au exprimat dorința de a continua această activitate! Aștepteaptă cu nerăbdare prezentarea preparatelor din zona Muntenia și din Ardeal.

 

Consemnează prof. Coajă Gabriela, diriginte clasa 11A

 

ccdg0780

ccdg0781

ccdg0782

ccdg0783

ccdg0784

ccdg0785

ccdg0786

ccdg0787

ccdg0788

ccdg0789

ccdg0790

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....