header CCDG

Colegiul Tehnic „Petru Musat”, Suceava, „Alimentele functionale si beneficiile lor pentru sanatatea noastra”, Ianuarie 2018

ALIMENTELE FUNCȚIONALE ȘI BENEFICIILE LOR PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ

La Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, în data de 22 ianuarie 2018 s-a desfășurat la nivelul claselor a X-a învățământ profesional, în cadrul proiectului ,,Manâncă responsabil!activitatea intitulată ,,Alimentele funcționale și beneficiile lor pentru sănătatea noastră”, profesor cordonator Leonte Daniela Corina.

 

Activitate a avut ca prim obiectiv informarea elevilor cu privire la alimentele funcționale prin prisma înțelegerii relației mediu-om pentru sustenabilitatea mediului.

Activități derulate:

  1. Prezentarea unui material video cu titlul „Ești ceea ce mănânci”.

  2. Lucrul în echipe, elevii identificând importanța includerii alimentelor funcționale în alimentație și elaborarea unor ,,reguli ale unei alimentații sănătoase.

  3. Evaluare pe bază de chestionare: elevii au lucrat în echipe, au depistat greșeli de alimentație ale unui personaj - elev și au elaborat pentru acesta un meniu sănătos pentru o zi, incluzând alimente funcționale de sezon. Elevii au creat, de asemenea, un slogan în favoarea alimentației sănătoase: „Bea apă, mănâncă legume și fructe, ia micul dejun și vei fi sănătos tun!”

  4. La ora de diriginție din săptămâna 22 – 26 ianuarie 2018 la nivelul fiecărei clase a X-a învățământ profesional se va derula aceeași activitate, formatori fiind elevii care au participat la activitatea de bază, alături de profesorul coordonator și de profesorul diriginte.

A consemnat,

prof. Leonte Daniela Corina

elev Djurj Sebastian clasa a IX-a

Profesor coordonator: Niculina Ciosnar

ccdg1153

 

ccdg1154

 

ccdg1155

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....