ALIMENTELE FUNCȚIONALE ȘI BENEFICIILE LOR PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ
La Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, în data de 22 ianuarie 2018 s-a desfășurat la nivelul claselor a X-a învățământ profesional, în cadrul proiectului ,,Manâncă responsabil!” activitatea intitulată ,,Alimentele funcționale și beneficiile lor pentru sănătatea noastră”, profesor cordonator Leonte Daniela Corina.
Activitate a avut ca prim obiectiv informarea elevilor cu privire la alimentele funcționale prin prisma înțelegerii relației mediu-om pentru sustenabilitatea mediului.
Activități derulate:
-
Prezentarea unui material video cu titlul „Ești ceea ce mănânci”.
-
Lucrul în echipe, elevii identificând importanța includerii alimentelor funcționale în alimentație și elaborarea unor ,,reguli” ale unei alimentații sănătoase.
-
Evaluare pe bază de chestionare: elevii au lucrat în echipe, au depistat greșeli de alimentație ale unui personaj - elev și au elaborat pentru acesta un meniu sănătos pentru o zi, incluzând alimente funcționale de sezon. Elevii au creat, de asemenea, un slogan în favoarea alimentației sănătoase: „Bea apă, mănâncă legume și fructe, ia micul dejun și vei fi sănătos tun!”
-
La ora de diriginție din săptămâna 22 – 26 ianuarie 2018 la nivelul fiecărei clase a X-a învățământ profesional se va derula aceeași activitate, formatori fiind elevii care au participat la activitatea de bază, alături de profesorul coordonator și de profesorul diriginte.
A consemnat,
prof. Leonte Daniela Corina
elev Djurj Sebastian clasa a IX-a
Profesor coordonator: Niculina Ciosnar