HRANĂ SĂNĂTOASĂ LA ŞCOALĂ ŞI ACASĂ
Elevii clasei a VII-a B, lucrând in echipe, au desfăşurat următoareler activităţi:
Activitatea 1: Stabilirea unui set de reguli privind igiena alimentaţiei. Elevii, organizaţi în grupe de 4-5, au elaborat câte un set de reguli pentru o alimentaţie sănătoasă.
Activitatea 2: Jocul „Numeşte substanţa nutritivă”. Elevii, organizaţi în grupe de 4-5, au primit câte o fişă cu ghicitori despre factorii nutritivi (glucide, lipide, proteine, vitamine, săruri minerale, apă) şi, pe baza caracteristicilor din fişă, au identificat factorii nutritivi corespunzători.
Activitatea 3:”Nu toate roşiile sunt la fel” (Activitatea a fost preluată din materialele prezentate la seminarul proiectului „Mănâncă responsabil!”)
Activitatea a avut un profund caracter formativ, elevii dobândind cunoştinţe şi deprinderi legate de alimentaţie sănătoasă, reguli de igienă şi procurarea de alimente sănătoase.
Rezultate:
-
Deprinderi de a-şi procura alimente sănătoase
-
Deprinderi privind igiena alimentaţiei
-
Creşterea interesului elevilor pentru consumul de fructe şi legume
-
Creşterea coeziunii în cadrul grupului de elevi
-
Creşterea interesului elevilor pentru participarea şi la alte proiecte educaţionale
-
Realizarea unui album cu fotografii de la activitate
Coordonator proiect: prof. Călin Nicoleta
