- Detalii
CUM SĂ CITIM CORECT ETICHETELE PRODUSELOR!
Obiectivul activităţii: Conștientizarea elevilor privind importanţa citirii etichetelor produselor alimentare.
Eticheta nutriţională a produselor alimentare oferă informaţii esenţiale despre calitatea acestora.Iată cum înțelegem corect eticheta nutrițională!
- Detalii
”GĂTEȘTE DE SEZON CU FRUCTE ȘI LEGUME DE TOAMNĂ !”
În data de 24.11.2017, s-a desfășurat activitatea de promovare a proiectului ”Mănâncă responsabil!”, sub forma unui concurs de gătit. Au fost invitați să participe membrii comitetului Eco-Școala, cadre didactice din școală și de la alte licee tehnologice din județul Brașov. Elevii de la școala profesională (calificările bucătari și ospătari), organizați în trei echipe, au realizat, în laboratoarele de gastronomie ale colegiului, preparate culinare din fructe și legume de sezon (plăcinte și brioșe cu dovleac, găluște și pandișpan cu prune, tarte și foietaj cu struguri și gutui).
- Detalii
ACTIVITATEA “A FI SAU A NU FI RESPONSABIL”
Activitatea “A fi sau a nu fi responsabil” s-a desfășurat în ziua de 20.11.2017 la Liceul de Arte și a avut drept scop conștientizarea importanței unui stil de viață responsabil. Astfel, comitetul ECO al liceului a pregătit o serie de materiale utile pentru cei 85 de elevi prezenți la activitate. Denisa Tocileanu, membru în comitetul ECO, a prezentat proiectul Mănâncă Responsabil și a discutat cu elevii despre ce înseamnă fiecare domeniu de activitate propus. Colegii nostri, Bianca Tudose X C si Bogdan Banica XD ne-au pregatit materiale despre producatori locali.
- Detalii
,,3 ZILE CÂTE UN MĂR, O LIVADĂ PENTRU TOTDEAUNA’’
Activitate desfășurată la CSEI ,,SF. ANDREI’’ cu scpul diseminării ideilor Proiectului European MĂNÂNCĂ RESPONSABIL, proiect finanțat la nivel european de UE și coordonat la nivel național de CCDG.
- Detalii
TEATRU CU RESPONSABILITATE
Astăzi, bogdăneii claselor primare au avut parte de o lecție interactivă de responsabilitate, alături de nişte actori minunați care au primit, cu bucurie, provocarea bogdăneilor de dramatiza aspecte ale proiectului MR. Apoi, au finalizat activitatea demonstrându-i lui HABARNAM că ştiu să fie responsabili în bucătăriile improvizate în sălile de clasă.
- Detalii
,,VINE TOAMNA PRIN GRĂDINĂ!”
Colegiului Tehnic ”Costin D. Nenițescu” Piteşti, prin Programul Eco-Şcoală, a organizat în data de 17. 11. 2017, activitatea de lansare a Proiectulului European “Mănâncă Responsabil!”, anul școlar 2017-2018.
- Detalii
REȚETE DE LA BUNICA
În data de 15.11. 2017, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, a avut loc activitatea „Rețete de la bunica–Prepararea de produse utilizând reţete tradiţionale, realizarea unei expoziţii cu aceste produse și degustarea lor” în cadrul proiectului „Mănâncă responsabil”, aflat în cel de-al treile an de implementare.