header CCDG

Campanii YRE pentru anul școlar 2020/2021 - (WaSH)

Campanii YRE pentru anul școlar 2020/2021

1. Apă, Sanitație și Igienă (Water, Sanitation and Hygiene) (WaSH)


Pentru anul 2020/2021, FEE (Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediul Înconjurător) planifică patru campanii #YREStayActive pentru Tineri reporteri pentru mediul înconjurător (Young Reporters for
the Environment). Fiecare campanie va avea avea propria temă și se va desfășura timp de două luni. Campania se adreseazǎ tinerilor cu vârste între 11-25 ani (gimnaziu şi liceu), coordonaţi de un profesor.

Coordonatorul național al acestor campanii este Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG).

Scop
Campaniile sunt concepute pentru tinerii care se confruntă cu noile provocări Covid-19. Ideea este de a menține elevii implicați în jurnalismul axat pe mediu, care îi încurajează să investigheze problemele și soluțiile de mediu locale.

Descrierea primei campanii
Prima campanie are ca temă Apă, Sanitație și Igienă (Water, Sanitation and Hygiene) (WaSH). În cadrul acestei campanii se urmărește conștientizarea întregii societăți cu privire la necesitatea implicării în combaterea epidemiei de Covid-19.

Ce trebuie să faceți ?

  • profesorul coordonator le comunică elevilor informațiile privind campania;
  • elevii realizează individual materiale jurnalistice (articole, videoclipuri, fotografii) bazate pe tema propusă, pe care le postează pe o platformă online, având inserat hashtagul #YREstayactive;
  • după ce au fost publicate pe o platformă online, materialele vor fi trimise către CCDG pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., doar prin intermediul profesorului coordonator.
  • la trimiterea materialului către CCDG, profesorul va completa formularul de înscriere (acesta va fi primit de profesor, la cererea sa) și va solicita declarații de accept pentru folosirea materialelor de la părinții/tutorii legali ai elevului, pe modelul competiției obișnuite YRE (declarațiile sunt afișate pe site-ul www.ccdg.ro

Mini-competiție
La finalul fiecărei campanii, se va selecta cel mai bun material la nivel național pentru a fi trimis să participe la competiția internațională.

Criterii de acceptare:

  • materialul trebuie să abordeze un subiect relevant pentru campania în cauză;
  • materialul trebuie să fie scris în limba engleză (sau în limba română, dar apoi tradus în lb. engleză, pentru a participa la competiție);
  • materialul trebuie să fie postat pe cel puțin o platformă online cu hashtagul #YREstayactive.

Idei pentru activități:

  • găsiți modalități de a promova comportamente pozitive de igienă și documentați orice schimbare de comportament din comunitate, printr-o scurtă serie video sau fotografică;
  • distingeți comportamentele cheie de igienă necesare în comunitatea dvs. și efectuați un sondaj pentru a afla în ce măsură aceste comportamente sunt implementate. Prezentați-vă concluziile printr-un scurt videoclip, articol sau prin fotografie;
  • înregistrați un interviu (online) cu un politican local/expert cu privire la provocările cu care se confruntă comunitatea.

Termene:

  • campania WaSH se derulează în perioada 1 oct.-30 nov. 2020
  • materialele trebuie să ajungă la CCDG cu cel puțin o săptămână înainte de finalizarea campaniei, pentru a se putea alege finalistul.

Finalizare:

  • participanții (elevi și profesori), vor primi diplomă de participare la Campanie.
  • finalistul va beneficia de postarea materialului pe pagina de facebook a CCDG și înscrierea în mini-competiția internațională.

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....