header CCDG

Scoala Gimnaziala "H. M. Berthelot", Ploiesti, Ziua Internationala a Padurii, Martie 2018

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂDURII

Ziua Internațională a Pădurii, 21.III. 2018, a fost marcată de elevii Școlii Gimnaziale “ H.M. Berthelot”,Ploiești, prin activități înscrise în BALKAN LeAF Project, desfășurate în unitatea școlară și în parcul școlii.

 

În cadrul primei activități desfășurate în laboratorul de biologie, elevii au valorificat cunoștințele legate de rolul benefic al pădurilor asupra schimbărilor climatice și, sub forma unui joc didactic, au alcătuit lanțuri trofice, evidențiind fluxul energiei în ecosistemul PĂDURE, flux energetic unidirecțional și universal.

A doua activitate s-a desfășurat în parcul și pădurea școlii, unde elevii au recunstituit simbolic FIRELE VIEȚII, pornind de la elementul din baza piramidei energiei, PĂDUREA.

Activitățile înscrise în BALKAN LeAF Project vor fi continuate în Săptămâna Școala Altfel ( 26-30 martie) pe traseele excursiilor programate, popularizând astfel implicarea Școlii Gimnaziale “ H.M. Berthelot”,Ploiești, în Campania de responsabilizare a elevilor și adulților, deopotrivă, pentru protecția PĂDURII.

 

BLP0009

 

BLP0010

BLP0011

BLP0012

BLP0013

BLP0014

BLP0015

BLP0016

BLP0017

BLP0018

 

 

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....