header CCDG

Scoala Gimnaziala „Bogdan Voda”, Radauti, Lectia nr. 2, Aprilie 2018

INFORMARE
PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

LECȚIA NR. 2: RECICLAREA LA ȘCOALĂ. BENEFICII.

Subiectul: Colectarea selectivă a deșeurilor

 

Activitățile propuse:

  1. Orchestra veselă (joc didactic);
  2. Coșul de gunoi îți spune/Cât iubești această lume! Avantajele și dezavantajele colectării selective;
  3. Codul culorilor pentru colectarea selectivă a deșeurilor/aplicație practică: Concurs pe echipe;
  4. Mesaje pentru a înveseli Pământul acoperit de prea multe deșeuri și de a reduce cantitatea acestora.

Elevii clasei a VII-a A, de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă”, Rădăuți, au avut ca temă de realizat pentru lecția nr. 2, din cadrul Proiectului Național „Din grijă față de mediu”, confecționarea unor instrumente muzicale din materiale reciclabile. Aceste instrumente au fost prezentate colegilor pe fondul unor sunete caracteristice și care au captivat astfel atenția tuturor.

Folosind dicționarul de mediu sau alte surse, elevii au definit următoarele noțiuni: deșeuri, colectare selectivă, reciclare, reducere, reutilizare.

Elevii din Comitetul Eco-Școală au confecționat cutii animate pe care au lipit hărtii colorate (verde, albastru și galben), fără alte indicii, pentru a urmări modul în care elevii clasei a VII-a cunosc semnificația culorilor pubelelor destinate colectării selective.

Astfel, s-au format 3 echipe formate din câte trei elevi, care au primit ca sarcină să pună obiectul/deșeul oferit de către elevul voluntar, ales arbitrar din săculețul/coșul comun de deșeuri. Pentru a evita influențarea răspunsurilor, elevii unei grupe au pus pe rând deșeul primit în cutia corespunzătoare culorii pentru reciclare, iar cei prezenți au evaluat fiecare echipă, comunicând la final rezultatul.

Regula jocului: se acordă 1 punct celui care pune corect deșeul în cutia corespunzătoare. Rezultatele au fost pe măsura așteptărilor: 2 grupe au primit căte 3 puncte (punctaj maxim), iar cea de-a treia a obținut 2 puncte.

Pentru verificarea modului în care elevii claselor cunosc modul de colectare selectivă Patrula Eco a școlii și-a propus o verificare a claselor ce vizează pubelele pentru reciclare și au invitat comunitatea școlară pentru participarea la o Campanie de colectare selectivă a deșeurilor organizată pentru 20 aprilie 2018.

La finalul orei elevii clasei au fost împărțiți în trei grupe și au primit ca sarcină să scrie câteva mesaje pentru a face fericit Pământul, deja sufocat de prea multe deșeuri și pentru a reduce cantitatea acestora. Aceste mesaje au fost expuse pe tabla magnetică și vor fi utilizate în cadrul activităților ce vizează sărbătorirea Zilei Pămțntului-22 aprilie.

Profesor coordonator: Cornelia Hatnean

DGPM0154

 

DGPM0155

 

DGPM0156

 

DGPM0157

 

DGPM0158

 

DGPM0159

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....