header CCDG

Scoala Gimnaziala „Acad. Marin Voiculescu”, Giurgiu, Lectia nr. 1, Mai 2018

 

INFORMARE

PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

LECȚIA 1: BUN PENTRU TINE, BUN PENTRU MEDIU!

Activitatea s-a bucurat de un real succes, în strânsă legătură cu disciplinele din trunchiul comun.

 

Lecția a început cu prezentarea unui trenuleț din carton reciclabil, realizat ca temă, în care vagoanele erau lunile anului. Așa s-a făcut legătura cu lecția de astăzi. Am pornit de la ideea cartonului reciclabil, am ajuns la ideea de deșeuri.

Captarea atenției s-a făcut prin jocul „Săculețul cu surprize”, care, fiind verde, a vrut să fie eco, să transforme toate deșeurile în materiale reciclabile. Am definit noțiunile de deșeuri, le-am clasificat, apoi am citit etichetele ambalajelor aduse de elevi pentru activitatea de astăzi. Am găsit și ambalaje prietenoase cu natura, ambalaje cu etichete de certificare ecologică ( FSC), prea puține însă.

Utilizând metoda „Explozia stelară”, am încercat să  identificăm împreună idei pentru reducerea deșeurilor.

Beneficiind de ideile din broșură, de la resurse utile, am construit o machetă a cartierului școlii, la nivelul clasei noastre, fără pretenția că suntem arhitecți de seamă, dar noi am fost tare mândri de rezultat. Am realizat și o miniexpoziție, am avut și vizitatori.

Am găsit și alte posibilități de refolosire a ambalajelor, la o activitate din iarnă au realizat cutii de cadouri din cutii de pantofi, iar ideea le-a plăcut foarte mult.

Pentru că suntem adevărați ecologiști și pentru că am văzut la pepinieră că un copăcel crește într-un an doar cât un creion, promitem că vom încerca să avem grijă de mediul înconjurător.

 Profesor coordonator: Petra Țogoe
DGPM0470
 
DGPM0471
 
DGPM0472
 
DGPM0473
 
DGPM0474
 
DGPM0475
 
 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....