header CCDG

Scoala Gimnaziala Nr. 2, Vatra Dornei, Lectia Nr. 6, Mai 2018

 

LECȚIA 6
REDU DEȘEURILE PENTRU A ECONOMISI RESURSELE!
DESCOPERĂ SUSTENABILITATEA!

 

Elevii clasei a VII-a A, de la Școala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei, au participat și ei cu mult drag la lecțiile propuse în cadrul proiectului „Din grijă pentru mediu”.

 

Deoarece și produsele textile sunt o sursă infinită de poluare, au scos din lada bunicilor acu de croșetat, au mărunțit materiale textile, pe care mai apoi le-au unit prin cusătură… și cele mai destoinice mâini… le-au transformat într-un coș…

Părinții au fost alături de ei… și pe lângă muncă au deschis cutia cu amintiri și au dus copiii în trecut, în vremurile în care fiecare gospodină își îmbrăca casa cu furca, fusul, acul. Elevii au fost curioși ce se întâmpla cu „gunoaiele” acelor ani și au fost surprinși să afle că nu existau… totul se folosea - refolosea până era distrus de timp…

Poate munca era mult mai apreciată și mereu se descopereau soluții practice! Acum, trist este, aruncăm din ce în ce mai mult!

Coordonator: Prof. Nichiceanu Maria

 

DGPM0495

DGPM0496

DGPM0497

DGPM0498

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....