header CCDG

Scoala Gimnaziala „Acad. Marin Voiculescu”, Giurgiu, Lectia Nr. 2, Mai 2018

 

INFORMARE

PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

LECŢIA NR. 2: RECICLAREA LA ȘCOALĂ. BENEFICII.

Subiectul lecției: COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR

Clasa: BUBURUZELE ISTEȚE

 

Desfășurarea activității:

Lecția a început într-un ton vesel, ”Orchestra veselă” ne-a acompaniat cu ajutorul instrumentelor muzicale confecționate din deșeuri și semințe. Cântecele de primăvară au sunat mai plăcut pentru toți. Unii elevi au dat și o ”față” veselă instrumentelor, ceea ce a făcut ca veselia să fie și mai mare.

Pornind de la instrumentele obținute din refofosirea cartonului de la cutiile de lapte sau suc, s-a ajuns la subiectul dorit, demonstrând că unele deșeuri pot fi transformate în noi bunuri utile.

Au aflat despre colectarea selectivă și reciclare, ca facori care reduc impactul negativ al deșeurilor asupra mediului înconjurător și al societății.

Elevii au descifrat codul culorilor pentru recipientele de colectare selectivă, le-au identificat la nivelul sălilor de clasă, la nivelul școlii.

Au înțeles că e bine pentru mediu și pentru ei, implicit, să aleagă produse cu ambalaj reciclabil, deoarece ambalajul nereciclabil produce deșeuri periculoase.

Am încercat apoi să înveselim Pământul sufocat de deșeuri, căutând idei ”năstrușnice”. Elevii au găsit o mulțime de variante haioase, nu foarte greu de pus în practică, dacă omul ar dori cu adevărat acest lucru. Fotografiile prezentate vor dovedi acest lucru.

Noi promitem că vom încerca să-i convingem pe cei de lângă noi despre necesitatea reciclării și importanța ocrotirii mediului!

Profesor coordonator: Petra Țogoe

 DGPM0562

 

DGPM0563

 

DGPM0564

 

DGPM0565

 

DGPM0566

 

DGPM0567

 

DGPM0568

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....