- Detalii
Plaje BLUE FLAG ROMANIA, Sezon 2021
- VEGA VENTAGE BEACH, Mamaia, Romania
- MARINA REGIA BEACH, Năvodari, Romania
- PHOENICIA BEACH, Năvodari, Romania
- CITADEL BEACH, Eforie, Romania
- AZUR BEACH, Eforie, Romania
VEGA VENTAGE BEACH, Mamaia, Romania
MARINA REGIA BEACH, Năvodari, Romania
PHOENICIA BEACH, Năvodari, Romania
CITADEL BEACH, Eforie, Romania
AZUR BEACH, Eforie, Romania
- Detalii
Plaje BLUE FLAG ROMANIA, Sezon 2020
VEGA VENTAGE BEACH, Mamaia, Romania
MARINA REGIA BEACH, Năvodari, Romania
PHOENICIA BEACH, Năvodari, Romania
CITADEL - BOUTIQUE CITADEL, Eforie Sud, Romania
Plaje BLUE FLAG ROMANIA, Sezon 2016
- Detalii
ÎNTRUNIRE JURIUL NAȚIONAL BLUE FLAG 2014
Pe 6 februarie 2014, a avut loc la București întrunirea Juriului național Blue Flag pentru evaluarea aplicaţiilor privind participarea la acest program mondial şi îndeplinirea criteriilor impuse de rigorile internaţionale.
Programul Mondial Blue Flag este coordonat la nivel internaţional de Foundation for Environmental Education (FEE), iar la nivel naţional de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) – singura organizaţie din România membru cu drepturi depline al FEE. Prin accord de parteneriat, CCDG este sprijinită ȋn demersul său de Autoritatea Naţională pentru Turism.
„Steagul Albastru” este o certificare acordată anual de către Fundaţia Mondială de Educatie pentru Mediu (FEE) plajelor şi porturilor de agrement care îndeplinesc criteriile legate de calitatea apei, siguranţă, educaţie şi managementul mediului. El reprezintă un simbol al protecţiei mediului, de atragere a turistilor din afara graniţelor care caută cu predilectie aceste plaje, deoarece Steagul Albastru se bucură de o largă recunoaştere internaţională.
Concesionarii plajelor şi porturilor de agrement care primesc „Steagul Albastru” au beneficii certe: prezenţa pe harta mondială a localităţilor cu plaje „Blue Flag”, posibilitatea utilizării acestui simbol pentru promovarea plajei la nivel local, naţional şi internaţional, ȋn vederea atragerii unui număr cât mai mare de turişti.
Juriul naţional este format, conform regulamentului internaţional din reprezentanţi ai: Ministerului Mediului, Ministerului Sănătăţii, Autorităţii Naţionale pentru Turism, Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Dezvoltării Regionale, Ministerului Transporturilor, Asociaţiei Naţionale a Salvamarilor, Administraţiei Bazinale de Ape Dobrogea Litoral, Federaţiei Patronatelor din Turism, Federaţiei Industriei Hoteliere, Asociaţiei FEE (CCDG), alţi experţi şi un alt ONG.
Rezultatul evaluarii la nivel naţional va fi trimis de către CCDG Juriului international FEE, care va stabili si comunica, ȋn luna aprilie 2014, rezultatul final.