separa

Programele și concursurile organizate de CCDG în România:

(Pentru detalii dați click pe siglă sau titlu) 

eco-scoala

Programul Eco Scoala

separa

leaf-logo

Programul LeAF

 separa

yre-logo

Programul YRE

separa

greenkeylogo

Programul Green Key

separa

blue-flag-logo

Programul Blue Flag

separa

Scoala Gimnaziala „Bogdan Voda”, Radauti, Lectia nr. 1, Aprilie 2018

 

INFORMARE

PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

LECȚIA 1

BUN PENTRU TINE, BUN PENTRU MEDIU!

 

 

Subiectul: Deșeurile pe care le producem în fiecare zi. Reducerea cantității lor

Informare

Proiectul Din grijă pentru mediu vine în sprijinul elevilor și cadrelor didactice pentru formarea unui comportament cât mai responsabil față de mediul înconjurător, prin activitățile derulate în școală și în afara ei.

Broșura proiectului cuprinde șase modele de lecții care pot fi aplicate atât la ore de specialitate (chimie, fizică, biologie, geografie, educație tehnologică), cât și ore de diriginție sau discipline opționale. Lecțiile sunt bine strucurate și ample, bogate în conținut și utilizează o gamă variată de metode și procedee didactice, oferind elevilor și profesorilor numeroase informații. De asemenea, sunt interesante proiectele propuse și care pot fi aplicate și realizate în comunitatea școlară și cea locală.

În caliate de profesor la disciplina chimie, mi-am propus ca la cele trei clase a VII-a, pe care le am în încadrare, să realizez câte două lecții diferite, pentru a observa impactul asupra elevilor, părinților și al cadrelor didactice.

La clasa a VII-a B, lecția a urmărit elementele metodologice și prin aplicațiile practice propuse și realizate conform proiectului de lecție (Săculețul cu surprize, Citirea unor etichete pentru observarea notației ce protejeză natura, Explozia stelară: Reducerea deșeurilor), au reușit să capteze atenția elevilor și să-i mobilizeze prin participarea la lecție. La finalul orei, au fost desprinse concluzii importante, realizându-se feedback-ul urmărit. Tema pe care au primit-o elevii pentru următoarea oră: realizarea unor jucării, machete de dimensiuni mici, instrumente muzicale sau alte obiecte, confecționate din materiale reciclabile, pe care să le expunem cu ocazia Zilei Pământului (22 Aprilie) în Holul Central al școlii.

Elevii și-au exprimat entuziasmul și interesul de a participa și la alte lecții sugerate în broșura proiectului. Am adresat invitația colegilor de cancelarie, de a aplica aceste lecții și la alte clase de la nivelul primar și gimnazial.

Profesor Coordonator: Cornelia Hatnean

DGPM0073

 

DGPM0074

 

DGPM0075

 

DGPM0076

 

DGPM0077

 

DGPM0078

separa 

sigla FEE
 separa

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

facebook: click aici....

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....

Please publish modules in offcanvas position.