Scoala Gimnaziala "H. M. Berthelot", Ploiesti, Ce secrete ascund etichetele alimentelor. Februarie 2016

 

  ” CE SECRETE ASCUND ETICHETELE ALIMENTELOR .”

   
          Comitetul Eco împreună cu responsabilii activitații si elevii din clasa a VI-a C  au desfașurat activitatea de descifrarea compoziției alimentelor din comerț pentru a selecta alimentele în funcție de componentele nocive adăugate de producători, alimente nesănatoase în favoarea alinentației sănătoase . Ei au strâns etichete din diferite magazine, de  la diferite produse, au pregatit panouri. Activitatea a început cu descifrarea etichetelor și cu explicatea substanțelor din compoziția  unor alimente de către doamnele profesor de chimie și biologie. Astfel elevii au invățat  despre E-uri nocive, înducitori ai zahărului, nitrați, cereale intens procesate, conservanți, aditivi nocivi, coloranți sintetici, grăsimi ascunse, agenți antiinfecțioși, antibacterieni, hormoni, etc și despre efectele lor asupra organismului uman.
   Activitatea s-a încheiat cu discuții, cu promisiunea fermă ca vor fi atenți la etichete și că vor prefera mâncarea preparată acasă, iar la sfârsitul orei, în pauză, elevii ș-au scos gustarea, un fruct.
 
Coordonator Eco Scoală,
prof. Nela Vlad
 
ccdg0254
 
ccdg0255
 
ccdg0256
 
ccdg0257
 
ccdg0258
 
ccdg0259
 

Scoala Gimnaziala "H. M. Berthelot", Ploiesti

separa 

sigla FEE
 separa

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

facebook: click aici....

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....

Please publish modules in offcanvas position.